Örümceklerden birçok insan korkar ve bazen örümcek korkularından haklı çıkabilirler. Kara dul Örümceği veya kahverengi münzevi gibi tehlikeli örümcek tarafından ısırılabileceğiniz bir bölgede yaşıyorsanız, Isırıkları çok acı verebilir veya hastanelik olmanız kaçınılmaz olabilir. Örümcek ısırığı ile ilişkili bazı ölümler bile olmuştur.

Örümcek ısırığından kaynaklanan tehlikeler çok nadir olup örümceklerin büyük çoğunluğu zararsız hatta genellikle yararlıdır.
Garajda, sığınakta, depoda bir örümceği öldürmeden önce, ağına bakmak ve orada bulunan kapana kısılmış karasinek veya diğer böceklerin sayısını saymak faydalı olabilir. Çoğu örümcek, hayatlarını böcekleri yakalayıp yiyerek geçirir ve tüketilen her böcek, yok etmek için mücadele etmek, kimyasal sıkmak zorunda kalmayacağınız bir böcektir. Örümcekler etobur oldukları için, bahçe bitkilerine zararlı birçok böcekle beslenir ve bahçıvanlar tarafından özellikle sevilir.

Yine de, yüzünüzde sarkan bir örümcek ağı veya küvet giderinden yukarı tırmanan büyük tüylü bir örümcek kimsenin kabulleneceği bir görüntü değildir, Bu nedenle örümcekler evin içinde ortaya çıktıklarında onlardan kurtulmak  anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durumdur .

Örümceklerden Kurtulmak İçin Neler Yapmalıyız?
Örümcekler genellikle dışarıda yaşarlar ve dışarda yaşamayı severler.  Fakat yiyecek ve sığınacak bir yer aramak için veya bir böceğin peşinden evinizin içine girebilirler.
Evlerde veya İşyerlerinde istenmeyen haşere türlerinden olan Örümceklerden kurtulmak için Önerilerimiz:

1.  Evinizi örümcek girmemesi için yalıtın. Kapılardaki ve pencerelerdeki büyük açıklıkları yok edin. Aynı zamanda dışarı giden tellerin, kabloların, muslukların ve elektrikli parçaların etrafında da boşlık kalmamasına dikkat edin. Yırtılmış, delinmiş pencere sinekliklerini değiştirin veya tamir edin. Örümcekler en küçük bir delikten bile içeri girmek için kendilerine yol bulabilirler.

2.   Balkon ve Bahçe gibi dış mekan ışıklarınızı mümkün olduğunca kapalı tutun.   Benzer şekilde, opak jaluzi veya gölgelik kullanarak iç mekân ışıklarınızın pencerelerden balkon veya bahçenize yansımasını önleyin. Sarı sodyum buğulu ışık yakmayı tercih edin. Bu ışık, haşereler için daha az çekicidir ve örümcekleri yiyecek kaynağına çekme olasılığı daha azdır.

3.   Bitkilerin evinizin duvarından yarım metre aralıklı olmasını sağlayın. Bitkiler ve ağaçlar örümcekleri cezbeder. Çünkü yeteri kadar büyük saklanma alanı oluştururlar. Örümcekler, sıcak bir yer veya yeni yiyecek kaynakları aradıklarında, bitkilere ve ağaçlara tırmanarak, çatlaklardan evinize girebilirler. Evinizin yakınındaki kuru otları, taşları, yaprakları veya diğer birikintileri de kaldırmalısınız.

4.   Evinizi düzenli tutun.   Etrafta yiyecek bırakmayın. Yiyecek kırıntıları, örümcekler kadar karınca gibi diğer böcekleri de kendine çekecektir. Yerleri düzenli olarak süpürün ve elektrikli süpürgeyle temizleyin. Tezgahların ve masaların üzerini silin ve bulaşıkların birkaç saatten fazla tezgahta kalmamasına dikkat edin. Mümkün olduğunca dağınıklığı toplayın. Eski gazeteler ve kirli çamaşır yığınları, karanlıkta büyüyen örümcek türleri için ideal saklanma yerlerini oluştururlar. Plastik saklama kapları kullanın. Hava geçirmez plastik kaplar örümceklerin tırmanmasını zorlaştırırken, karton kutular bu işi oldukça kolaylaştırırlar.

5.   Örümcekleri ve örümcek ağlarını elektrikli süpürgeyle alın.  Bu yöntem, sadece birkaç örümcekten kurtulmak için en iyi yoldur. Ancak, evinizde büyük bir örümcek popülasyonu yaşıyorsa, bu yöntem etkili olmayabilir. Örümcek ağlarını temizlemek ve yetişkin örümcekleri ezmek için süpürge de kullanabilirsiniz ancak yetişkin örümcekler genellikle süpürgenin kılları arasından kaçabilirler. Bu yöntem daha çok küçük örümcek türleri için etkilidir. Benzer şekilde, yetişkin örümcekleri ve yumurtalarını, bir ayakkabıyla veya düz sert bir objeyle de ezebilirsiniz. Ölü örümceğin, lavabonun içinde suyla akıtılması veya kağıt bir havluyla alınması gerekir.
6.   Yapışkan bantlar kurun.  Zamanlarının çoğunu tavanda geçiren ve ağ yapan örümcekler, muhtemelen yapışkan banda yakalanmayacaklardır. Ancak bu bantlar, sıçrayan örümcekler ve ev örümcekleri gibi zeminde yaşayan örümcekler için oldukça etkili olmaktadır.  Kıvrılmasını önlemek için yapışkan bandın düz durmasını sağlayın. Birkaç örümcek yakaladıktan sonra bandı atın. Bu tuzak türü, örümcek yumurtaları ve ağları için etkili değildir. Bu nedenle bu yöntemi diğer yöntemlerle birlikte kullanmanız gerekecektir.

(Yapışkan Bant temini için; 0212 2812141 – 05323342865

  7.   Örümcek ilaçlaması yaptırın.  Kendinizi, bir aile üyesini veya evcil hayvanınızı yanlışlıkla zehirlememek için, profesyonel bir firma ile çalışın. İlaçlama teknisyeni, kullandığı ilacın etiketi üzerindeki talimatları dikkatlice uygulayacaktır. Böcek ilaçlarının etki mekanizmasını ilaçlama firmasından öğrenin. Bu zehirler ancak ve ancak, eğer püskürtüldükten sonra örümceğe temas ederse işe yararlar. Eğer, örümcek spreyden kaçmayı başarırsa, böcek ilacının hiçbir etkisi olmayacaktır. Bu yüzden Proser İlaçlama, kalıcı etkili profesyonel ilaçları kullanır. Böylece erginlerin dışında henüz ilaçla temas etmemiş örümcekler ve yumurtadan çıkacak olanlar da ilaçla temas eder ve kapsamlı çözüm sağlanır.

Bize ulaşın, size en uygun çözümü birlikte bulalım.
📞 02122812141 – 05323342865
📩 proser@proserilaclama.com